100+ Easy Trivia Questions for You

100+ Easy Trivia Questions for You

Easy Trivia Questions Photo
Photo by cottonbro from Pexels

A trivia night? Or perhaps you are holding a games night for friends and family and are looking for easy trivia questions for everyone?

In this list, we have come up with the best easy trivia questions for you. They cover a wide range of topics that are balance for kids as well as adults.

If you are looking for easy yet challenging questions about space, biology, earth’s geography and history, this article has got you.

Advertisement

Related Article: 100+ Crazy Random Trivia Questions for You

Easy trivia questions and answers

1. The Solar System

Trivia Question: How many planets do we have in our solar system?

Advertisement

Answer: Eight planets

There are eight planets in our solar system. They are Mercury, Venus, Earth, Mars, Jupiter, Satan, Uranus, and Neptune.

2. The Milky Way

Trivia Question: In which galaxy is the earth in?

Advertisement

Answer: The milky way

The earth is in the Milky Way galaxy. The galaxy is power by the Sun, our star.

3. Sushi Recipe

Trivia Question: Sushi is a delicacy native to which country?

Answer: Japan

Sushi is native to South East Asia. Japan brought it to the international stage as a nutritious delicacy for the masses.

4. Easy Trivia Questions

Trivia Question: What is the closest planet to earth?

Answer: Venus

Venus is the closest planet to Earth. But, a recent study shows that Mercury stays closer to earth longer during its revolution.

5. Planetary Exploration

Trivia Question: Which planet is commonly known as the red planet?

Answer: Mars

Mars is the red planet. Its atmosphere and surface appear red due to rusted iron, giving its distinctive red appearance.

6. Popular Sports Person

Trivia Question: Who is the most popular sportsperson in the world?

Answer: Christiano Ronaldo

Christiano Ronaldo is the most famous sports personality in the world. He has the highest Facebook and Instagram followers in the world – more than any other celebrity or leader in the world.

7. Mars Mission

Trivia Question: How many moons does Mars have?

Answer: Two moons

Mars has two moons revolving around it. They are Phobos and Deimos.

8. Constellations of Stars

Trivia Question: What is the name for a group of stars?

Answer: A constellations of stars

A constellation of stars is what you see when you look up at a clear sky at night. However, the correct name for a group of stars is asterism.

9. FIFA World Cup

Trivia Question: What is the most popular sporting event in the world?

Advertisement

Answer: FIFA World Cup

The World Cup is by far the most popular sporting event in the world. It attracts the highest number of enthusiastic fans in every corner of the world.

10. Most Popular Sport

Trivia Question: What is the most popular sport globally?

Answer: Football

Football, also called soccer is the most popular sport in the world. According to World Atlas, football has over 4 billion global followings. The fan base is also the most diverse of all sports. This is twice the cricket follow which has a limited diversity in its fan base.

11. The Pizza

Trivia Question: Where was the Pizza first made?

Answer: Naples, Italy

History records that a baker named Raffaele Esposito made the first Pizza in honor of Queen consort of Italy, Margherita of Savoy on June 11, 1889.

12. Decentralized Currencies

Trivia Question: Why are cryptocurrencies called decentralized currencies?

Answer: Cryptocurrencies are decentralized currencies. They are not controlled by any central banks or their administration by any government.

13. Major Cryptocurrencies

Trivia Question: Name two major cryptocurrencies you know apart from Bitcoin?

Answer: Etherum and Litecoin

The three major cryptocurrencies in the world are Bitcoin, Etherum and Litecoin.

14. Bitcoin Mining

Trivia Question: In which year was Bitcoin founded?

Answer: Bitcoin was created in 2009

Bitcoin was created in 2009 by anonymous figure called Satoshi Nakamura.

15. Meaning of Solar Eclipse

Trivia Question: What is a solar eclipse?

Answer: A solar eclipse occurs when the moon blocks part or the whole sun, casting a shadow on earth. It occurs when the sun, moon and the earth are aligned.

16. Lamborghini

Trivia Question: Who founded Lamborghini? 

Answer: Ferruccio Lamborghini

Advertisement

The luxury sports sports car Lamborghini was founded in 1963 by an Italian industrialist Ferruccio Lamborghini.

17. The Evening Star

Trivia Question: Which planet is referred to as the evening star?

Answer: Mercury

Mercury appears as a bright star in the sky in the evening and a bright star in the morning. That is why it is called the morning star.

18. Blue Skies

Trivia Question: Why is our sky blue?

Answer: When the sunlight enters the atmosphere, it is scattered by air and particles. The blue light is scattered more than other light spectrums due to its short wavelength. And given our eyes are more sensitive to blue light, we end up seeing more of it.

19. Why Sea Waters are Blue

Trivia Question: Why is the water in the ocean blue and not colorless?

Answer: The water in the ocean absorbs most of the light wavelengths and filters blue light. That is why it appears blue.

20. The Blue Whale

Trivia Question: What is the largest fish in the ocean?

Answer: The blue whale

The blue whale is the largest fish in the ocean. It is also the largest animal in the world. A mature male blue whale is same size as 30 African elephants.

21. Easy Trivia Questions for Adults

Trivia Question: Sharks are large predator fish with no bones in their bodies. True or false?

Answer: True

Sharks have no bones. They have cartilages in place of bones that hold muscles in their position and keeps the shark’s body frame in place.

22. Great Barrier Reef

Trivia Question: Where do we find the Great Barrier Reef?

Answer: Australia

The Great Barrier Reef is found off the coast of Australia.

23. Oceans of the World

Trivia Question: How many oceans do we have?

Answer: Four oceans

There are four oceans in the world. They are the Atlantic, Pacific, Indian, and Arctic.

24. Popular Phrases

Advertisement

Trivia Question: Complete this: On Wednesdays we wear?

Answer: Pink

On Wednesdays we wear pink is a girls phrase popularized by the movie Mean Girls.

25. Continents of the World

Trivia Question: How many continents do we have?

Answer: Seven continents

There are seven continents in the world. They are Africa, Asia, Australia, North America, Europe, and South America, and Antarctica.

26. Countries of the World

Trivia Question: How many countries do we have in the world?

Answer: 195 countries

There are 195 countries in the world today. This includes the State of Palestine and the Holy See.

27. Valentine’s Day

Trivia Question: Which day do we celebrate and appreciate those we love?

Answer: The Valentine’s Day

Valentine’s Day is celebrated throughout the world on 14 February as day of love.

28. Most Expensive Luxury Car

Trivia Question: What is the most expensive luxury car in the world?

Answer: Pagani Zonda HP Barchetta

Pagani Zonda HP Barchetta is the most expensive luxury sports car in the world today. Only three are available worldwide and costs $17.5 million each.

29. The Church

Trivia Question: Apart from the home setting, where else do we use the title father extensively?

Answer: The Catholic Church

The leader at the pulpit in the Catholic church is called the father.

30. High Net worth Individuals

Trivia Question: Where do we find the most billionaires in the world?

Answer: The New York City

Advertisement

New York City has the highest number of billionaires living in it more than any other city in the world.

Beijing is poised to overtake New York as the richest city in the world in a few years.

31. Silicon Valley Equivalent

Trivia Question: What is China’s equivalent to Silicon Valley?

Answer: Shenzhen city

Shenzhen is the place for China’s high-tech and startup culture that fuels the world as we know it today. It has more design and startup labs than any other place in the world.

32. Cars and Trucks

Trivia Question: What does the label LHD in cars and trucks mean?

Answer: Left Hand Drive

LHD label in cars and trucks means left-hand drive. It means the steering wheel is on the left-hand side of the car.

33. Autonomous Vehicles

Trivia Question: What does it mean when we say the car is autonomous?

Answer: An autonomous car is one equipped with the technology to sense its environment and is able to drive itself without the need for a driver.

34. Largest Airport in the World

Trivia Question: What is the largest airport in the world?

Answer: Beijing Daxing International Airport

Beijing Daxing International Airport is by far the largest airport in the world. Its terminus occupies 7.5 million sq ft of land and was built at the cost of $11 billion.

35. Snow Melting

Trivia Question: What is the name of the process when the snow melts after winter?

Answer: Thawing

36. Largest Natural Forest in the World

Trivia Question: What is the largest natural forest in the world?

Answer: The Amazon Rain Forest

The Amazon Rain Forest is the largest natural forest ecosystem in the world. It covers eight countries: Venezuela, Brazil, Bolivia, Peru, Colombia, Guyana, Ecuador, Suriname and French Guiana.

37. Europe and Asia

Trivia Question: What separates Europe from Asia?

Answer: The Ural Mountains

Advertisement

Ural Mountains is a natural boundary separating Europe from Asia. It spans from Russia to Kazakhstan.

38. The Gulf States

Trivia Question: How many countries make up the Gulf States?

Answer: There are seven Gulf States

The seven Gulf States are Qatar, Bahrain, Saudi Arabia, Kuwait, Iraq, Oman, and the United Arab Emirates (UAE).

39. Countries in the United Kingdom

Trivia Question: How many countries are in the United Kingdom?

Answer: Four countries

There are four countries in the United Kingdom. They are England, Wales, Northern Ireland, and Scotland.

40. Meaning of a Duke

Trivia Question: What is a duke or duchess?

Answer: A duke is a member of the nobility with royal blood. They are ranked below prince and princes and do not have a direct claim to the throne.

41. Duke vs. Prince

Trivia Question: What is the difference between a duke and a prince?

Answer: A prince outranks a duke. A prince must be of royal blood but not a duke. A duke title can be bestowed to the princes when they get married except for the crown prince.

42. Queen Elizabeth

Trivia Question: What is Queen Elizabeth’s full name?

Answer: Elizabeth Alexandra Mary Windsor

The last part of the name – Windsor, means she is from the house Windsor.

43. Elizabeth Becoming a Queen

Trivia Question: At what age did Queen Elizabeth become a queen?

Answer: At the age of 27 years

Queen Elizabeth became the queen at the age of 27 years. It was after her father’s death in 1953.

44. Baby Kangaroo

Trivia Question: What size is a baby Kangaroo at birth?

Answer: 2.5 centimeters

A baby kangaroo at birth is just 2.5 centimeters. It completes the rest of their development in their mother’s pouch until when they are ready to live on their own.

45. Meaning of Endangered Species

Advertisement

Trivia Question: What is an endangered species?

Answer: Endangered species are species on the edge of extinction. Their numbers might be too low. And, the rate of reproduction is way lower than the rate of death.

46. The Smallest State in the US

Trivia Question: What is the smallest state in the US?

Answer: Rhode Island

Rhode Island is the smallest state in the United States of America. It has a 3,144 km² land area and a population of one million.

47. Largest US States

Trivia Question: What is the largest US state by land size?

Answer: United State of Alaska

Alaska is the largest state in the US by land area. It covers 665,384 km². It is followed by Texas.

48. Expensive City to Live In

Trivia Question: What is the most expensive city to live in?

Answer: Paris, Hong Kong and Zurich

According to The Economist Intelligence Unit; Paris, Hong Kong, and Zurich are the most expensive cities in the world. The three cities tie in the top spot as the most expensive places to live in the world.

49. Valentine’s Gifts

Trivia Question: What gifts do people send the most during Valentine?

Answer: Flowers, chocolates and cards

On Valentine’s Day, flowers, chocolates, wines, and cards are the main gifts sent by the majority of the people.

50. Primary Colors

Trivia Question: What are the three primary colors?

Answer: Red, yellow, and blue

The three primary colors are red, yellow. and blue.

51. Red Roses and Love

Trivia Question: Which flowers do people buy the most for their loved ones?

Answer: Red roses

Red roses have evolved to become a symbol of love. It is the flower that people send the most to show their love and affection.

52. Hibernation

Advertisement

Trivia Question: Some animals change their color to adapt to their surrounding environment. What is this phenomenon called?

Answer: Hibernation

53. Large Land Animal

Trivia Question: What is the largest land animal?

Answer: African Elephants

An African elephant is the largest land animal in the world. A mature male elephant can weigh as much as 6,400kgs. This is equivalent to 10 big male horses.

54. The Cheetah

Trivia Question: Name the fastest animal in the world?

Answer: A cheetah

A cheetah can sprint from 0 to 60km/hr in less than three seconds. They can run as fast as 130km/hr.

55. Malaria Insects

Trivia Question: Which insect is known to spreads malaria?

Answer: A mosquito

A female mosquito are known to spread plasmodium which cases malaria and can lead to death in human being.

56. Fireflies

Trivia Question: Which insect produces natural light at night?

Answer: A firefly

Fireflies are known to produce light on their bodies that makes them glow at night.

57. Beautiful Insects

Trivia Question: What is the most beautiful insect in the world?

Answer: A ladybug

A ladybug is the most beautiful insect in the world. They have distinct patterns of bright colors that are amazing.

58. Flying Mammals

Trivia Question: What is the only flying mammal that doesn’t see?

Answer: A bat

A bat is a nocturnal flying mammal. Bats get active at night and use the eco produced by their wings to guide them through flight.

59. Snakes Have no Eyelids

Advertisement

Trivia Question: How many eyelids does a snake have?

Answer: Snakes have no eyelids

Snakes have no eyelids. They instead have a clear membrane called spectacles that covers their cornea, protecting them.

60. A Pet Dog

Trivia Question: Which animal is considered man’s best friend?

Answer: A dog

Dogs are considered man’s best friend. They have been domesticated for long to a level where they depend on humans to survive.

We also depend on them for our own security and as a friend.

61. Dogs and Cats

Trivia Question: What is the most petted animal in the world?

Answer: Dogs and cats

Dogs and cats are the most petted animals in the world today.

62. A Baby Lion

Trivia Question: What is a baby lion called?

Answer: A cub

A baby lion is called a cub.

63. Hyena’s Giggle

Trivia Question: What sound do hyenas produce?

Answer: Hyenas laugh or giggle just like human being.

64. A Shoal of Fish

Trivia Question: What name is given to a large group of fish?

Answer: A shoal or school of fish

A large group of fish swimming together is called a shoal or school of fish. It is a school when they swim in a pattern and mostly made of one fish species. A shoal of fish is when different species swim together without a distinct pattern.

65. Playful Dolphins

Trivia Question: What is the most playful sea animal?

Answer: Dolphins

Advertisement

Dolphins are the most playful animals in the world.

There you have our list of easy trivia questions for you. I hope you had much fun answering them.

More Trivia Questions for You:

Best trivia questions and answers

Random trivia questions

Funny trivia questions

Hard trivia questions

Trivia questions for kids

Friends trivia questions 

Trivia questions for adults

Trivia questions for teens

Easy Trivia Questions

Advertisement
Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
The Smartbackyard