100 Cool Trivia Questions for Teens

100 Cool Trivia Questions for Teens

Trivia Questions for Teens Photo

Even the sharpest of the teenagers have room to learn a thing or two about life.

And that is what trivia questions is all about.

In this edition, we have come up with cool and exciting trivia questions for teens; covering crucial and sensitive topics like dating as well as exciting areas like space and planetary science, technology, geography, and emerging issues.

If you are looking for an avenue to learn, unlearn, demystify some facts and conspiracy theories, this list of amazing trivia questions for teens is for you.

Easy trivia questions for teens with answers

1. Ocean Water

Trivia Question: What color is water in the ocean?

Answer: Colorless

Water is colorless. Ocean waters appear blue because it absorbs most of the light spectrum from the sun leaving out blue light that gives it the deep blue color.

2. Age to Start Dating

Trivia Question: What is the right age to start a dating?

Answer: Dating is reserved for adults. One should wait until they are of the age legally and mature before they start dating.

3. Gift for a Crush

Trivia Question: What is the best gift to buy your crush?

Answer: What they like

Different before like different things. The best gift for the person you have a crush on is something they will like and appreciate. The price of the gift rarely matters.

4. Common Valentine’s Day Gift

Trivia Question: What is the most common gift during Valentine’s day?

Answer: The love card

The most common gift during Valentine’s Day is the Valentine’s card. Flowers, wines, champagne and chocolates are also common among Valentine’s Day gifts.

5. Love Symbols

Trivia Question: Who is Cupid – a common figure associated with love?

Answer: Cupid is the infant son of the ancient goddess of love Venus, also called Aphrodite. He is a symbol of love and commonly associated with Valentine’s Day.

6. Football Players Salaries

Trivia Question: Who is the highest-paid football player of all time?

Answer: Lionel Messi

According to Forbes, Lionel Messi is the highest paid football player of all times.

7. Football Fans

Trivia Question: What is the most famous sport around the world?

Answer: Football, also called soccer

Football (soccer) is the most popular sport in the world. It has the highest and the most diverse follow across the world.

8. What is a Grand Slam

Trivia Question: What is a Grand Slam as used in a tennis competition?

Answer: The Grand Slam is the highest championship in tennis competitions. It is also called majors.

9. Leading Formula One Driver

Trivia Question: Who is the number one formula one driver today?

Answer: Lewis Hamilton

Lewis Hamilton is the world’s number one Formula One driver. He is also the Formula One Championship record holder.

10. The Fastest Person on Earth

Trivia Question: Who is the fastest man on earth?

Answer: The athlete Hussein Bolt

Hussein bolt is the fastest man on earth. He is a world record holder in both 100 meters and 200 meters races.

11. Belcalis Marlenis Almánzar

Trivia Question: What is Cardi B’s real name?

Answer: Belcalis Marlenis Almánzar

12. UK’s Grime Hip Hop

Trivia Question: What is the name of the UK’s 2020 famous hip hop style?

Answer: Grime

Grime is a deep base hip hop style of music developed in London.

13. Ariana Grande Date of Birth

Trivia Question: When was Ariana Grande born?

Answer: June 23, 1993

Ariana Grande was born on June 23, 1993, in Florida as Ariana Grande-Butera. She made her name in the music industry with famous songs like God is a Woman.

14. Social Media Influencers

Trivia Question: Who has the highest number of followers on Instagram as of 2020?

Answer: Soccer player, Christiano Ronaldo

The footballer Christiano Ronaldo is the most famous person on Instagram today. As of 2021, he has more than 277 million active followers on Instagram.

15. Facebook Influencer

Trivia Question: Who is the most followed person on Facebook?

Answer: Christiano Ronaldo

Christiano Ronaldo is the most followed person on Instagram and Facebook. As of 2021, he had over 150 million followers on Facebook.

16. The Best Rapper in the World

Trivia Question: Who is the fastest rapper in the world?

Answer: Eminem

Marshall Bruce Mathers III known by the stage name Eminem is still the fastest rapper in the world. His record is yet to be broken since 2013.

17. The Moon Mission

Trivia Question: How long did Apollo 11 take to land on the moon?

Answer: 76 hours

Apollo 11 mission took 76 hours from earth to landing on the moon. The whole mission to and from the moon took eight days.

18. Safe Days for Sex

Trivia Question: Are there safe days for s#x?

Answer: According to National Health Service, you are most fertile during ovulation. This is mostly 12 to 14 days after your periods. Away from these days, the chances of getting pregnant reduce drastically.

19. State that Drinks Most Alcohol

Trivia Question: Which US state drinks alcohol the most?

Answer: New Hampshire

New Hampshire drinks 4.67 gallon of alcohol per capita, the highest in the country.

20. World’s Reserve Currency

Trivia Question: What was the global reserve currency before the dollar?

Answer: Gold standards

Before the dollar, the world was on the Gold Standards. Gold reserves were a store of value for all central banks in the world.

21. Tik Tok Founder

Trivia Question: Who founded the popular video app Tik Tok?

Answer: Zhang Yiming

TikTok was launch by ByteDance Group in China. The group was founded by Zhang Yiming, its CEO.

22. Electric Cars

Trivia Question: What is Elon Musk best known for?

Answer: PayPal, space travel and autonomous electric cars

Elon Musk is the brilliant brain behind Space X, PayPal and Tesla automotive.

23. Apple Founders

Trivia Question: Who are the founders of Apple?

Answer: Steve Jobs, Steve Wozniak and Ronald Wyne

Steve Jobs, Steve Wozniak, and Ronald Wyne founded Apple Inc back in April 1976. The company pioneered groundbreaking technologies that allowed us to enjoy wonderful gadgets with sleek designs

24. Search Engines of the World

Trivia Question: What was the world’s search engine before Google?

Answer: Yahoo

Yahoo existed before Google and was one of the biggest and the most complex search engines of the time.

25. Highest Grossing Video Game

Trivia Question: What is the highest-grossing video game of all time?

Answer: Minecraft

Minecraft has sold over 200 million copies making it the highest-grossing online video game of all time.

26. Space Exploration

Trivia Question: What will happen if we were to land on Jupiter?

Answer: Jupiter has a dense atmosphere made of hydrogen and helium. The dense atmosphere will make you float mid-air. Also, the heat from dense hydrogen and helium will melt almost any spacecraft you will be traveling in.

27. Mars Mission

Trivia Question: How many moons revolve around Mars?

Answer: Mars has two moons

They are Deimos and Phobos. Deimos is slightly larger than Phobos and they revolve in the same rotation.

28. A Super Landmass

Trivia Question: Once upon a time, the earth was one giant landmass that supported animals as large as dinosaurs. What was the name of the landmass?

Answer: Pangaea

Pangaea was a super landmass surrounded by huge oceans. It had a biodiversity that supported large-sized lifeforms like dinosaurs.

29. Big Bang Theory

Trivia Question: What causes the big bang in the Big Bang theory?

Answer: According to the Big Bang theory, the universe formed from a point of singularity. The point was dense and hot. It exploded violently and through which the universe and planets formed. Time and space never existed before then.

30. Human Evolution

Trivia Question: What is the human sub-specie that co-existed with us at one time in the past?

Answer: Neanderthal, Denisovans, Javaman, Australopithecus

These species existed side by side with modern humans but went extinct in the cause of time.

31. Causes of Ocean Currents

Trivia Question: What causes oceanic currents?

Answer: Wind and moon tide

Ocean currents are mostly caused by wind as it blows over the surface of the water. Large currents are mostly caused by the moon as its gravity interacts with the earth.

32. What Causes Tsunamis

Trivia Question: What is the likelihood of a Tsunami occurring in cold waters?

Answer: None

Tsunamis need some amount of energy for them to form. This mostly happens where oceanic waters are warm and have enough energy in them.

33. Countries in Great Britain

Trivia Question: How many countries make the Great Britain?

Answer: Four countries

They are England, Scotland, Wales and Northern Ireland.

34. El Clasico Football Game

Trivia Question: What is the name of the derby between Barcelona and Real Madrid?

Answer: El Clasico

El Clasico is a title given to the match between Barcelona FC and Real Madrid FC in Spain. The word was first used in 1902. It is still as relevant today as it was back in the days.

35. Why Elephants Have Large Ears

Trivia Question: Why do elephants have such large ears?

Answer: Elephants have large ears that help them cool their bodies in times of intense heat.

36. On Wednesdays We Wear…

Trivia Question: Complete this popular girls phrase: On Wednesdays we wear?

Answer: On Wednesdays we wear pink

The phrase was popularised by the movie Mean Girls back in 2004.

37. Easy Trivia Questions for Teens

Trivia Question: Why do we sometimes see water-like patches on the road in the mid-day sun?

Answer: The water-like patches on the road on a midday sun is called mirage.

A mirage is caused by the refraction of light where light is bent to reflect the water in the clouds. This makes roads appear to be splashed with water.

38. Tricky Trivia Questions for Teens

Trivia Question: What if lose our moon today?

Answer: The earth’s tilt will vary widely.

There will be times when we have a huge tilt and times when we have none. A huge tilt will cause greater variation in weather patterns while no tilt means there will be no winter and summer.

39. How Money is Generated

Trivia Question: How is money generated by banks today?

Answer: Money is generated through loans and the stock market valuation.

When you take a loan, a fixed percentage is deposited to the central bank who okays electronic generation of the monetary equivalent of the borrowed amount. The money is thereafter credited into your bank account.

40. The 300 Spartans Soldiers

Trivia Question: Which Greek king lead the 300 Spartans on an onslaught against the Persian King-god Xerxes?

Answer: King Leonidas I

Leonidas I and his 300 brave soldiers sacrificed themselves in a Persian onslaught to help his countrymen prepare for war. They held a large Persian army for days before they were betrayed by one of their countrymen. But in the end, he achieved his goal by proving god-King Xerxes was a mere mortal man.

41. Oldest NFL Stadium

Trivia Question: What is the oldest NFL stadium still in use today?

Answer: Soldier Field stadium in Chicago

It is the oldest NFL stadium in the country and home to Chicago Bears since 1924.

42. Russian Vodka

Trivia Question: What is Russia’s signature alcoholic drink?

Answer: Vodka

Vodka is Russia’s national drink and the drink they are best known for. Translated into English, Vodka means little water.

43. Reading Harry Potter Books

Trivia Question: In what order should we read the Harry Potter series?

Answer: Read the Harry Potter series of books in the order they were published.

Here is the order in which you should read them: The Philosopher’s Stone, the Chamber of Secrets, the Prisoner of Azkaban, the Goblet of Fire, the Order of the Phoenix, the Half-Blood Prince, and the Deathly Hallows.

44. Richest Person in History

Trivia Question: Who is the richest man in the ancient history of the world?

Answer: Mansa Musa I

Mansa Musa is the richest person our modern history has ever known. It is recorded that on a Pilgrim to Mecca, he gave out more gold, silver, and salt gifts enough to cause inflation in kingdoms and chiefdoms along his route for years.

45. Queen Cleopatra

Trivia Question: Who is Cleopatra?

Answer: Cleopatra VII Philopator was a queen in ancient Egypt. She was a powerful tactical queen of the Ptolemaic dynasty. She is known for her drama, lover of Julius Caesar, and later wife to Mark Antony.

46. Cradle of Mankind

Trivia Question: Where is the cradle of mankind?

Answer: The Great Lakes Regions in East Africa

The region along the rift valley is considered the cradle of mankind. It is rich in early hominids’ fossils and biodiversity.

The region stretches from the Red Sea in Egypt through Ethiopia, Kenya, Uganda, Tanzania, Malawi to Zimbabwe, and partly South Africa.

47. Wealthiest State in the US

Trivia Question: What is the richest state in the US?

Answer: Maryland

Maryland is the richest state in the United States. It has the lowest unemployment rate and the highest median income compared to others states. This makes Maryland the state with the lowest poverty rate in the country according to Investopedia.

48. The Death of Hitler

Trivia Question: Which country confirmed the death of Adolf Hitler ending World War II?

Answer: The Soviet Union

It is Joseph Starlin who confirmed the death of Adolf Hitler, Germany’s Chancellor during World War II.

49. Luxury Car Brands

Trivia Question: Which luxury car brand was founded by a farmer to compete Ferrari?

Answer: Lamborghini

Automobili Lamborghini S.p.A. is an Italian luxury sports car brand founded by Ferruccio Lamborghini in 1963. It was founded as an alternative to Ferrari who were dominating the luxury sports car market at the time.

50. Smart Cities

Trivia Question: What is the make of a smart city?

Answer: A smart city utilizes technology to collect crucial data needed for its future development, day-to-day operations, and policy formulation.

51. The Best Fashion Brand

Trivia Question: What is the most popular fashion brand in the world?

Answer: Nike

Nike is the most popular and highest grossing fashion brand in the world.

52. How to Become a Super Model

Trivia Question: How do you become a Super Model?

Answer: Supermodels are household names in the modeling world. They have a huge social following, earn well, and have brands of their own. To get there, one has to be smart, start modeling early and have some level of a good education.

53. De-facto City of Love

Trivia Question: Which city is considered the city of love?

Answer: Paris is the city of love

It is the number one destination for lovebird, honeymoon and Valentine’s Day celebrations.

54. Transylvania Romania

Trivia Question: Where do we find Transylvania?

Answer: Romania

Transylvania is a region in central and northwestern Romania. It is famous for its caves and a home for Count Dracula.

55. Tourist Destinations for Teenagers

Trivia Question: What are the best places to tour as a teen?

Answer: Places with plenty of sunshine

Teenagers love sunshine and water. As such, safe places with plenty of sunshine, vibrant culture, and beautiful sandy beaches are ideal for teen tours. Countries in Southern Europe and North Africa, South East Asia, and East Africa are some of the ideal travel destinations.

56. Highest Grossing Movies

Trivia Question: What is the highest-grossing movie of all time?

Answer: Avatar and Avenger End Game are the highest grossing movies of all time.

They have earned close to 3 billion each for the time they were released.

57. Silicon Valley

Trivia Question: What is the China’s equivalent of Silicon Valley?

Answer: Shenzhen city

Shenzhen city is China’s answer to Silicon Valley. It is where most of China’s high-tech industry and a hub for technological innovation.

58. Highest Earning Music Album

Trivia Question: What is the highest-earning music album of all time?

Answer: Thriller

Thriller by Michael Jackson is the highest grossing music album in the world.

59. US National Drink

Trivia Question: What is the US’s national drink?

Answer: Bourbon

It is the United States national spirit since 1964. It made from American corn and gets its unique flavor as it ages.

60. Highest Earning Sport

Trivia Question: What is the highest paying sport in the world?

Answer: Basketball

The highest-earning sport in the world is basketball. On average, a basketball player earns more than a tennis or soccer player.

61. The Longest Train Line in the World

Trivia Question: What is the longest train route in the world?

Answer: Moscow to Pyongyang route

According to Guinness World Records, the longest continuous rail route in the world is Moscow to Pyongyang in North Korea. It covers 10,214 km in length.

62. US National Sport

Trivia Question: What is US national sport?

Answer: Baseball

Baseball is the de-facto national sport of the United States of America. It is the sport with the highest fanbase. It has been the national sport for close to a century.

There you have our trivia questions for teens. I hope you enjoyed.

Other Trivia Questions for You:

Best trivia questions with answers

Trivia questions for family

Disney trivia questions 

Christmas trivia questions

Halloween trivia questions

Harry Potter trivia questions 

Bible trivia questions 

Valentine’s Day trivia questions 

Trivia Questions for Teens

The Smartbackyard