Pop Culture Trivia: 99 Fun Questions for You

Pop Culture Trivia Questions Photo

How much do you know about movies, music, concerts and celebrities?

If you feel like a walking encyclopedia for these pop culture topics, then this pop culture trivia questions are for you.

They are balanced and have questions that are relatively easy to very hard ones. And, they are ideal for a trivia night with your friends.

Looking forward to test your knowledge of the entertainment industry? Let’s get started.

Crazy Entertainment and Pop Culture Trivia Questions

1. Best Selling Album of All Time

Trivia Question: What is the #1 best selling album of all time?

Answer: Thriller

The #1 best selling album of all time is Thriller by Michael Jackson.

2. Gaga’s Real Name

Trivia Question: What is lady Gaga’s name?

Answer: Stefani Joanne Angelina Germanotta

Lady Gaga is the stage name for the popular musician Stefani Germanotta.

3. The Actress Angelina Jolie

Trivia Question: How many children does the musician come actress Angelina Jolie have?

Answer: Six children

Angelina Jolie has six children; three girls and three boys.

4. Tricky Pop Culture Trivia Questions

Trivia Question: In which movie was this popular phrase first used, “Watcha gonna do”?

Answer: The Bad Boys

5. The Haves and the Have Nots Series

Trivia Question: How many seasons are in the drama series, “The Haves and the Have Nots”?

Answer: 8 Seasons

6. Rap and Hip Hop

Trivia Question: What is the UK’s deep base style rap hip hop called?

Answer: Grime

7. Easy Pop Culture Trivia Questions

Trivia Question: Whose song accompanied the mannequin challenge?

Answer: Black Beatles

Mannequin challenge was accompanied by Black Beatles song by Rae Sremmurd.

8. Frozen Trivia Question

Trivia Question: What is the name of the queen in the tiny kingdom of Arendelle in Frozen?

Answer: Queen Anna

Anna, the younger sister to Elsa is the queen on Arendelle.

9. The Harry Potter Series

Trivia Question: In what order should you watch the Harry Potter series?

Answer: This is the order of the Harry Potter series:

Harry Potter and the Sorcerer’s Stone

Harry Potter and the Chamber of Secrets

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

Harry Potter and the Goblet of Fire

Harry Potter and the Order of the Phoenix

Harry Potter and the Half-Blood Prince

Harry Potter and the Deathly Hallows

10. Christmas Songs

Trivia Question: Mariah Carey is famous for which Christmas song debut?

Answer: The song “All I Want For Christmas Is You”

11. Movie Actors Who Ended in Politics

Trivia Question: Which movies actor ended up becoming a governor of one of the US states?

Answer: Arnold Schwarzenegger

12. Heavyweight Boxing Championship

Trivia Question: In which city did Muhamad Ali stamp his name as the king of the heavyweight boxing championship?

Answer: Kinshasa, Zaire (now the Democratic Republic of Congo).

13. Formula One Championship

Trivia Question: Name any three Formula One drivers you know?

Answer: Lewis Hamilton, Michael Schumacher and Sebastian Vettel

14. Football Legends

Trivia Question: Which country does the soccer legend Lionel Messi come from?

Answer: Argentina

Messi also holds a Spanish citizenship.

15. The Grand Slam Title

Trivia Question: How many Grand Slam titles does Serena Williams have?

Answer: 23 Grand Slam titles

16. Olympics Champions

Trivia Question: What is Usain Bolt best known for?

Answer: The fastest man on earth

He hold the record as the fastest sprinter for both 100 meters and 200 meters races.

17. Marathon Athletics

Trivia Question: Who broke the marathon world record completing the race in under 2 hours?  

Answer: Eliud Kipchoge

Eliud ran a marathon in under 2 hours in Vienna, Austria breaking his own record of 5 years.

18. Destiny Child Music Group

Trivia Question: Who were the members of the 1990s music group Destiny Child?

Answer: Destiny Child members are Beyoncé Knowles, Michelle Williams and Kelly Rowland.

19. Successful Musician-Movie Actors

Trivia Question: Name any three musicians who have had success in the movie industry?

Answer: Will Smith, Angelina Jolie and Ludacris

20. Meaning of LoL

Trivia Question: What does the acronym LOL stand for?

Answer: LoL stands for: Laughing out loud

21. The Meaning of YOLO

Trivia Question: What is the meaning of YOLO?

Answer: YOLO is an acronym that stands for: you only live once

It represents a view that we should take advantage of the now because we don’t know what tomorrow holds for us.

22. Popular Cultures and Phrases

Trivia Question: Complete this phrase: On Wednesdays, we wear ….?

Answer: On Wednesdays we wear pink!

This phrase was popularized by the movie Mean Girls.

23. Easy Pop Culture Trivia Questions II

Trivia Question: Who is the oldest of the six Kardashians sisters?

Answer: Kourtney Kardashian

She was born on April 18, 1979.

24. Korean Hip Hop

Trivia Question: What is the Korean hip hop that took the world by storm in 2010?

Answer: K-Pop

This was as a result of the band BTS’s rise to prominence in the global stage.

25. London Fashion Designers

Trivia Question: Which leading fashion designer was found dead in his house in London?

Answer: The designer, Alexander McQueen

He was the founder and the owner of the fashion label under his name, Alexander McQueen.

26. Star Wars Movie Franchise

Trivia Question: What is the title of 2019’s star wars movie?

Answer: The Rise of Skywalker

The Rise of Skywalker is the 9th episode of the Star wars series grossing over $1 billion in revenue.

27. The American Actress

Trivia Question: Which American actress married a British royalty back in 2018?

Answer: Meghan Markle

Meghan Markle married prince Harry, the Duke of Sussex in 2018 making her the Duchess of Sussex.

28. The Academy Awards

Trivia Question: What name is the Academy Awards best known by?

Answer: The Oscars

29. Books in the Harry Potter Series

Trivia Question: What is the title of the first book in the Harry Potter series?

Answer: Harry Potter and the Philosopher’s Stone

The first J.K Rowling’s book in the Harry Potter series is the Harry Potter and the Philosopher’s Stone.

30. Walt Disney

Trivia Question: When was the Mickey Mouse character first invented?

Answer: The year 1928

Mickey Mouse first appeared on screens in the year 1928. It was a creation of Mr Walt Disney and his wife Lillian.

31. A Song of Ice and Fire

Trivia Question: From which book series was the movie series Game of Thrones adapted from?

Answer: A Song of Ice and Fire

The Game of Thrones is a movie adapted from the book “A Song of Ice and Fire” written by George R. R. Martin and Phyllis Eisenstein.

32. Rihanna’s Real Name

Trivia Question: What is Rihanna’s real name?

Answer: Robyn Rihanna Fenty

She however prefers to be called by her stage name Rihanna.

33. What is Cardi B’s Real Name?

Trivia Question: What is Cardi B’s real name?

Answer: Belcalis Marlenis Almánzar

Cardi B is the stage name for the popular American rapper, songwriter and actress, Belcalis Almánzar.

34. The Black Panther

Trivia Question: Which fictional country is The Black Panther movie set based on?

Answer: Wakanda

The movie “The Black Panther” is based on a fictional country called Wakanda, an East Africa country and home to African superheroes.

35. India’s Movie Industry

Trivia Question: What is the name of India’s movie industry?

Answer: Bollywood

Bollywood is the name of India’s Hindi film industry.

36. TV Reality Shows

Trivia Question: Which reality TV series did Donald Trump host?

Answer: The Apprentice

Donald Trump was one of the hosts in the reality TV show, The Apprentice.

37. Comedy Central

Trivia Question: Which Comedy Central top host comes from South Africa?

Answer: Trevor Noah

He was born and raised in South Africa and was invited to host the Daily Show on Comedy Central.

38. Music Album Video Shoot

Trivia Question: Where did John Legend meet his wife for the first time?

Answer: They met on a music video shoot.

39. Michelle Obama’s Memoir

Trivia Question: What is the title of Michelle Obama’s 2018 memoir?

Answer: Becoming

Becoming (2008) is the memoir of the first lady Michelle Obama, wife to president Barack Obama.

40. Coca Cola Brand

Trivia Question: What was Santa’s clothes color before Cocacola rebranded them red and white?

Answer: The color: tan

Tan was Santa’s clothing before they were rebranded to feature mostly red and white with some green and gold.

41. Highest-Grossing Box Office Movie

Trivia Question: What is the highest-grossing box office movie of all time?

Answer: Avengers: Endgame

Marvel’s Avengers Endgame is Box Office highest grossing movies of all time.

42. The Best Songs

Trivia Question: What is the title of the song released by the Australian singer Gotye back in 2011?

Answer: Song: Somebody That I Used to Know

The Australian, Gotye, rocked the international airwaves with his hit song, Somebody That I Used to Know back in 2011.

43. Mirror, Mirror…

Trivia Question: What does the evil queen say to the mirror in Snow White movie?

Answer: Evil Queen: Mirror mirror in my hand, who is the fairest in the land?

The Evil Queen disliked Snow White and wanted her dead.

44. Grammy Awards Gala

Trivia Question: When the first Grammy Awards held?

Answer: May 4th, 1959

The first Grammy Awards were held on the 4th of May, 1959 in Beverly Hills, California, and Park Sheraton Hotel in New York City.

45. Grammy Awards Ceremony

Trivia Question: Where was the first Grammy Awards held in?

Answer: Beverly Hills (California) and New York City

The first Grammy Awards ceremony was held twice. The first ceremony was in Beverly Hills (CA) and the second one was held in Park Sheraton Hotel in New York City

46. Virgin Group Brands

Trivia Question: What is the signature brand name for Sir Richard Branson’s group of companies?

Answer: Virgin Group

Sir Richard Branson owns the largest stake in Virgin Group of companies.

47. Olympic Gold Medals

Trivia Question: Which olympian won so many gold medals in a single Olympic championship that he would easily outrank 50% of the participating countries for that season?

Answer: Michael Phelps

He won a total of 23 Olympics gold medals in swimming.

48. Elon Musk Baby

Trivia Question: What is the name of Elon Musk and Grimes baby?

Answer: X AE A-XII

X AE A-XII is pronounced as “X Ash A Twelve”.

49. High Net-worth Individuals

Trivia Question: By how much did Amazon CEO Jeff Bezos increase his wealth at the peak of the Covid 19 pandemic?

Answer: $24 billion

Jeff Bezos increased his wealth by over $24 billion at the height of the Covid-19 crisis according to the Guardian.

50. Meghan Markle’s Blog

Trivia Question: What was Meghan Markle’s blog before she got married to Prince Harry?

Answer: The Tig

Meghan Merkle was running a lifestyle blog, The Tig, prior to marrying Prince Harry.

There you have your pop culture trivia questions. I hope you enjoyed.

Watch the Video Below:

coolest entertainment and pop culture trivia questions

More Trivia Questions for You:

Best trivia questions with answers 

Football trivia questions 

History trivia questions 

Science trivia questions 

Trivia questions about food

General knowledge trivia questions  

Trivia questions bout animals

Geography trivia questions 

Pop Culture Trivia Questions