30+ Cute What is it Riddles for You

30+ Cute What is it Riddles for You

What is it riddles photo
Photo by Ketut Subiyanto from Pexels

Are you looking for the best what is it riddles to add to your list for the upcoming riddles night?

Well, this article is for you.

We have come up with original and the best what is it riddles (with answers) that you will find fun and interesting.

If you are looking to diversify your existing list or try out new riddles let’s dive in.

What is it Riddles List with Answers

1. The Riddle of Names

Riddle: It belongs to you but you barely use it. Other people use it several times a day. What is it?

Answer: Your name

2. What is it Riddles I

Riddle: It comes in different colors. It is mostly round with a head and a tail but it has no arms or life. What is it?

Answer: A coin

3. A Lady on Vacation

Riddle: A young lady drove out of town on Sunday. She stayed upcountry for three days and drove back to town on Sunday. How comes?

Answer: Sunday is the name of the vehicle she used

4. Keys that Cannot Open

Riddle: It has tens of keys but none can open a door. What is it?

Answer: A piano

5. Static Endless Sprint

Riddle: I run around homes and yards without moving a single step. What am I?

Answer: A fence

6. Scrambled Letters Puzzle

Riddle: Unscramble these letters – EUOTSHREJWSRDT – to read just three words.

Answer: Just three words

7. Tunes, Melodies and Voices

Riddle: It can produce thousands of different voices, tunes and melodies but you cannot play it. What is it?

Answer: Your voice

8. Reading Eyes

Riddle: What is moving left to right and back again right now?

Answer: Your eyes

9. The Paradox of Water

Riddle: It is made from water and is water when it dies. What is it?

Answer: Ice

10. The Longest River

Riddle: Before the Nile river was discovered, what was the longest river on earth?

Answer: River Nile

11. Useful When Broken

Riddle: It is useful when intact but more useful when broken. What is it?

Answer: An egg

12. Fragile House, Golden Interior

Riddle: It is a brittle house with a golden interior wrapped in white sheets. What is it?

Answer: An egg

13. The Footsteps

Riddle: You only take an extra one when you leave the current one behind. What is it?

Answer: Footsteps.

14. Shorter than the Rest

Riddle: It is shorter than the rest but when you are satisfied and happy, you rise it as a sign of the best. What is it?

Answer: A thumb

15. What is Your Age?

Riddle: Many wish to reverse it. We cannot live without it. We all do it at the same time. Others try to lie about it. What is it?

Answer: Ageing

16. Fruit on the Leaves

Riddle: Its fruit is on the leaves and its leaves are on the fruit. What is it?

Answer: A pineapple

17. What is it Riddles II

Riddle: It is proper respect back in the days. It can also be used on stage. What is it?

Answer: Props

18. What is it Riddles III

Riddle: You can control it with your hands and legs but it will be useless without a street. What is it?

Answer: A car

19. Food and Weight Gain

Riddle: When poor, you work so hard to get it. When you get richer, you most likely spend most of your time worrying and trying to shed it off. What is it?

Answer: Food and weight gain.

20. From Black to Red to Grey

Riddle: It’s mostly black when new, red when in use and grey when done. What is it?

Answer: Coal

21. Discovering Asia

Riddle: Long before Asia was discovered by Marco Polo, what was the largest continent on earth?

Answer: Asia

22. The United Kingdom Leadership

Riddle: Who is the current president of the UK?

Answer: No one.

23. The Paradox of Riches

Riddle: Most of the rich people need it. The poor people cross the world have it. When you feed on it, you will likely die. What is it?

Answer: Nothing

24. Lost When Shared

Riddle: Most of us want ours preserved. But it is always itchy and most people rarely preserve it. When you share it, you will not have it anymore. What is it?

Answer: A secret

25. The Water Within

Riddle: It’s full of tiny holes but can hold water. What is it?

Answer: A sponge

26. Five Letter Word in Caps

Riddle: A five-letter word in the caps can be read the same way upside down. What is the word?

Answer: SWIMS

27. Heavy or Light?

Riddle: Which one of these carries more weight: a kilogram of metals or a kilogram of feathers?

Answer: None

28. One Question, Different Answers

Riddle: What question can one ask at all times all day long and get different answers that are all correct?

Answer: What time is it?

29. The Faster You Run,

Riddle: What gets hard for you to catch the faster you run?

Answer: A breath

30. Logic Riddle for Adults

Riddle: What day would yesterday be if Thursday was four days before the day after tomorrow?

Answer: Friday

31. Pronounced Wrong

Riddle: Which is the only word that is pronounced wrong every time it is said?

Answer: Wrong

32. Four Letter Word

Riddle: What is the only four-letter word that can be spelled the same way forward and backward and also read the same way upside down?

Answer: NOON

There you have our list of the best what is it riddles.

Watch this video

what is it riddles

Similar riddles for you:

Best riddles with answers

Who is it riddles

Hard riddles

Easy riddles

Funny riddles

Tricky riddles

Riddles for kids

What is it Riddles

The Smartbackyard