30+ Best Christmas Riddles for You (And, Your Family)

30+ Best Christmas Riddles for You (And, Your Family)

Christmas riddles Photo
Photo by Askar Abayev from Pexels

Christmas season is never Christmas without endless fun and activities that build memories never to be forgotten between you and your loved ones.

And where kids are involved, why not add riddles to the fun and see who is the ultimate Guru when it comes to getting Christmas riddles right?

We have compiled a list of the best Christmas riddles for you to enjoy with your family and friends while having the best of the festivities.

Most of the entries are unique and simplified for all age groups to understand with ease.

Let’s get started,

Christmas Riddles for Kids and Adults

1. The Riddle of a Beautiful Tree

Riddle: I am a beautiful tree. I am the only tree that moves into people’s houses once every year. I join them to celebrate and add joy to the festivities. Who am I?

Answer: Christmas tree

2. Wild Christmas Tunes

Riddle: If wild animals celebrated Christmas with music, what will their Christmas music be called?

Answer: Jungle Bells

3. Adam’s Christmas Eve

Riddle: What did Adam tell Eve in the garden of Eden a day before Christmas?

Answer: Its Christmas, Eve

4. Santa’s Christmas Riddle

Riddle: I made Santa red and white. I am a soft drink company with a global presence. In some places, soft drinks are synonymous with my brand name. Who am I?

Answer: Coca-cola

5. Three Wise Men

Riddle: We were the first to witness the birth of Christ. We brought baby Jesus lots of gifts that the world remembers us to this day. Who are we?

Answer: The three wise men or the magi

6. The Morning Star

Riddle: I guided the three magi to the manger where the baby Jesus was born. I was only visible to them and no one else throughout the journey. What am I?

Answer: The star

7. The Christmas Joy

Riddle: Lifeless, I bring joy. White with a button nose. Children love to play with me during Christmas. Who am I?

Answer: Snowman

8. Mystery of Snowman’s Death

Riddle: What do you call a dead snowman?

Answer: Water. When snowman dies, he goes back to being water

9. The December Christmas Riddle

Riddle: What can be found in “December” and not any other month?

Answer: The letter D

10. Santa’s Little Helper

Riddle: I am Santa’s little helper. Who am I?

Answer: The elf

11. Christmas Colors

Riddle: What color is Santa’s belt?

Answer: Black

12. The Boxing Day After Christmas

Riddle: Why is Santa believed to be good in boxing?

Answer: He has a black belt

13. Christmas Tree Decoration

Riddle: Colorful stripes I decorate your Christmas tree. Metallic and shiny you will find me. What am I?

Answer: Tinsel

14. Christmas Reindeers

Riddle: We are four-legged beasts and Santa’s best friends. If you have been well behaved throughout the year, we might pull him your way and you’ll be showered with gifts. What are we?

Answer: Reindeers

15. Christmas and the New Year

Riddle: When February has 29 days as opposed to 28 days for that year and Christmas falls on a Tuesday, on which day will be New Year Day?

Answer: Tuesday

16. The Christmas Carol

Riddle: I am an amazing Christmas carol with a promise of 12 gifts. What’s my name?

Answer: The Twelve Days of Christmas song

17. Christmas Gifts

Riddle: When Santa starts distributing gifts to well-behaved children. What direction does he travel in?

Answer: South. He is from the north pole.

18. Looking Up the Christmas Skies

Riddle: What did Mrs. Claus tell Santa when she looked up in the sky during Christmas?

Answer: Can you see rain dear?

19. The Christmas Before Thanksgiving

Riddle: When does Christmas always come before Thanksgiving?

Answer: In the dictionary

20. Santa’s Twelve Reindeers

Riddle: I am one of Santa’s twelve reindeer. I am also part of Valentine’s Day celebrations. My brothers are Blitzen, Dasher and Comet. Who am I?

Answer: Cupid

21. Christmas Riddles for Kids

Riddle: What does a snowman eat for breakfast?

Answer: Frosted flakes

22. What I Want for Christmas

Riddle: All I want for Christmas is?

Answer: You

23. Christmas on the New Year’s Day Riddle

Riddle: When was the last time when Christmas Day and New Year’s Day fall on the same day of the week?

Answer: Every Year

24. Stuffed on Christmas Day

Riddle: Who is never hungry during Christmas day?

Answer: The turkey. Because the turkey is always stuffed

25. The Elfabet Riddle

Riddle: What do they teach in Elvish schools across the world?

Answer: Elfabet

26. Christmas Riddle I

Riddle: Which of Santa’s twelve reindeer can you see across the sky at night?

Answer: Comet

27. The Christmas Money Bank

Riddle: Where does the snowman hide his money?

Answer: In the snowbank

28. Ho Ho Ho

Riddle: What does Santa probably do all day long in his garden?

Answer: Ho Ho Ho

29. Apples on a Christmas Tree

Riddle: What do you get when you crossbreed a Christmas tree and an apple tree?

Answer: A Pineapple tree

30. Rudolf’s Nose Riddle

Riddle: Why is the reindeer Rudolf so good at answering tough riddles?

Answer: Because he nose a lot

There you have our best Christmas riddles.

Watch these kids funny Christmas Zoom video

Christmas riddles zoom video fun for kids

I hope you had fun!

More riddles for you:

Best riddles with answers

Bible riddles

The Hobbit riddles

What am I riddles

Who am I riddles

What is it riddles

Who is it riddles

Christmas riddles

The Smartbackyard