35+ Best Riddles for Teens to Solve that Are Fun

35+ Best Riddles for Teens to Solve that Are Fun

Riddles for teens
Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

The best riddles for teens? We’ve got your back.

In this article, we feature unique and some of the best teen-themed riddles for you.

We made sure that most of the entries are as short and unique as we can without diluting the fun that comes with tricky riddles.

Advertisement

Whether you are having a riddles night with family or an online trivia night with friends with teenagers in the play, having this custom addition to your riddles basket is a good idea.

Want to see how riddles for teens go? Let’s get started.

Advertisement

The Ultimate List of Riddles for Teenagers

1. Logic Riddles for Teenagers

Riddle: What can jump higher than ten floors apartment?

Answer: Anything that can jump. Since when did apartments jump too?

2. Power of Imagination

Riddle: Imagine being left alone in a ship in the middle of the Atlantic ocean. How will you get out safely?

Advertisement

Answer: Stop imagining and you will be out

3. Spelling Words

Riddle: Hakuna Matata. How do you spell that without any K?

Answer: T-H-A-T.

The first part was a distraction and the trick is for you to spell “that”.

4. Tricky Riddles for Teens

Riddle: How do you smash a raw egg onto a tiled floor without breaking it?

Answer: Since when did raw eggs break floors?

5. The Popcorns

Riddle: I make lots of noise when changing but when done, I am bigger, more beautiful and weigh less. What am I?

Answer: Popcorns

6. In Mercury, Earth and Mar, But not in Venus

Riddle: You will always find me in Mercury, Earth and Mars and never in Venus. What am I?

Answer: The letter R

7. Easy to Get into,

Riddle: What is so easy to get into but very hard to get out?

Answer: Trouble

8. It’s Correct Without an Answer

Riddle: What question are you not supposed to answer at any time?

Answer: Are you asleep yet?

9. The Math Riddles for Teens

Riddle: If you triple it, multiply the answer by three then divide the outcome by nine you will get the same number. What number is that?

Answer: Any number.

10. The Correct Equation

Riddle: 81 x 9 = 801 is not correct. What would you do to make this mathematical equation true?

Answer: Turn it upside down

11. Greater than Three, Less than Four

Riddle: What do you add between the numbers 3 and 4 to get a number greater than three but less than four?

Answer: Add a decimal to get 3.4

12. Six Apples in a Bowl

Riddle: If there are 6 apples in a bowl and you take away two of them. How many apples will you have?

Advertisement

Answer: Two apples

13. Mr. Bunny’s Family

Riddle: Mr. Bunny has three daughters and each of them has one brother. How many kids are there in Mr. Bunny’s family?

Answer: Four kids

14. Who Survived?

Riddle: When a train derailed and crashed, every single person in it died. Who survived?

Answer: Everyone who was not single at the time

15. Easy Riddles for Teens

Riddle: What can you catch but cannot throw?

Answer: A cold

16. The Six Letters Word Riddle

Riddle: I know of a six letters word when I remove the last letter, I remain with 12. Which word am I talking of?

Answer: Dozens

17. The Umbrella Puzzle

Riddle: A group of five friends went out for a field trip. They had to share one umbrella with their pets. Surprisingly no one got wet. How comes?

Answer: It never rained

18. Hard Riddles for Teens

Riddle: What goes up up and never goes down throughout your life?

Answer: Your age

19. The Letters in the English Alphabet

Riddle: How many letters are there in English alphabet?

Answer: Fifteen letters

20. Starts with E, Has Only One Letter in It

Riddle: What starts with the letter E and has only one letter in it?

Answer: The envelope

21. Changing the Dog’s Spots

Riddle: How do we change the Dalmatian dog spots without killing it?

Answer: Change the dog’s from one spot to the other

22. Hard Riddles for Teens

Riddle: You brought me to your meals table but never eats me. What am I?

Advertisement

Answer: Cutlery

23. Walls Have Ears

Riddle: I hear everything anyone says but cannot speak a word of it. What am I?

Answer: Your ear

24. Tastes Everything But Eats None

Riddle: I taste everything you instruct me to but never eats any of it. What am I?

Answer: Your tongue

25. No Means Yes

Riddle: I am a question whose answer is a “No” but the meaning is a “Yes”.

Answer: Do you mind?

26. Always Ahead of Life

Riddle: I am always in front of you but you cannot see me until when am gone. What am I?

Answer: The future

27. Once in a Lifetime, Twice in a Moment

Riddle: What always happens once in a lifetime, twice in a moment, but never in one hundred years?

Answer: The letter M

28. Throwing a Yellow Stone Into a Red Sea

Riddle: What happens when you throw a stone yellow in color into a red sea?

Answer: The stone will sink

29. Funny Riddles for Teens

Riddle: How do seas greet each other?

Answer: They wave

30. Take from Me and I grow

Riddle: The more you take from me, the more you allow me to grow bigger. What am I?

Answer: A hole

31. The Five Letters Word

Riddle: What is the only word that has five letters that sound like one letter; the letter that starts the very word?

Answer: Queue

32. The Dining Table Riddle

Riddle: Families and individuals buy me to eat but no one ends up eating me. What am I?

Advertisement

Answer: Utensil

33. Wet When Drying

Riddle: What gets wetter as it dries every time?

Answer: A towel

34. Draw a Line

Riddle: If you draw a single line on a paper and want to make it longer. How do you do it without touching the line you have drawn already?

Answer: Draw a shorter line above or beneath it.

35. The Frying Pan

Riddle: Why do people believe Europe is like a frying pan?

Answer: It has Greece at the bottom of it

36. What am I Riddles for Teens

Riddle: I am simple but the more you take of me the more you leave behind. What am I?

Answer: Footsteps

There you have our list of good riddles for teens. I hope you had fun!

Watch this fun riddles for teenagers video

riddles for teenagers video

Similar riddles for you:

Best riddles with answers

Riddles for adults

Math riddles

Number riddles

Words riddles

School riddles

Logic riddles

Riddles for teens

Advertisement
Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .
The Smartbackyard