35+ Funny School Riddles for You

35+ Funny School Riddles for You

School riddles laughter
Photo by Katerina Holmes from Pexels

Funny school riddles?

This article features some of the best and well-curated lists for you to enjoy and have fun with your school-going age kids or students.

Most of the school riddles here are short with a mix of easy, moderate and hard riddles meant to expand students logic, thinking and critical problem solving ability.

Above all, every school riddles featured here has a trick of its own that demands you take time to think through the question before giving your response.

Let’s get started.

Funny School Riddles List

1. Magic Schools Curriculum

Riddle: What is the main subject taught at witchcraft and wizardry schools?

Answer: Spelling

2. Bright Students

Riddle: Why does the class teacher wear glasses to class?

Answer: Because the students are very bright

3. School Riddles for Kids

Riddle: What animals live in schools?

Answer: Fish

4. The Ink Pen

Riddle: What did the ink pen say to the pencil?

Answer: What is your point?

5. Higher Education Riddle

Riddle: What was the student in the airplane studying?

Answer: Higher education

6. Drawing Classes

Riddle: Why do all vampires take drawing classes?

Answer: They’d like to learn how to draw blood

7. Snakes School Curriculum

Riddle: What subject do snakes love the most in school?

Answer: Hiss-tory

8. School Riddles II

Riddle: I am white when dirty and very black when clean. What am I?

Answer: A blackboard

9. Learning Enough

Riddle: What have you learned in school today?

Answer: I haven’t learned enough. I will have to go back tomorrow as well

10. The Homework

Riddle: Why did the pupils love their homework that much?

Answer: They were told it was cheesy easy

11. Learning Alphabet

Riddle: Why are pirates so poor at learning the alphabet?

Answer: They spend all their time at C

12. Math Textbook Says,

Riddle: What did the math textbook on the shelf tell other books?

Answer: I have so many problems

13. The Cheating Cheetahs

Riddle: Which animals does everyone not trust?

Answer: A cheetah

14. Learn to Make Ice Cream

Riddle: Where can you learn how to best make ice cream?

Answer: At Sundae school

15. The Music Teacher

Riddle: Where did the music teacher leave her keys?

Answer: On the piano

16. Leading Math Classes

Riddle: Who leads math classes in every school across the world?

Answer: The ruler

17. Students in School

Riddle: Why did the students complain of unfairness and oppression in school?

Answer: The teachers were dictating notes on them

18. The Computer Lab Riddle

Riddle: What did the computers in the computer lab have for breakfast?

Answer: They had a byte

19. The Clock in the Dinning Hall

Riddle: Why does the clock in the dining hall always run slower?

Answer: It always went back four seconds

20. The Captain Grades Riddle

Riddle: What did the ship captain score back in school?

Answer: High C’s

21. Brightest Students

Riddle: What do the brightest students take with them when they go fishing?

Answer: Bookworms

22. The Bee School

Riddle: What do bees use as a mode of transport to their schools?

Answer: They use their school buzz

23. The Riddle of the Pencil and an Eraser

Riddle: Why won’t pencil manufacturers make them with erasers at both ends?

Answer: That idea will make pencils pointless

24. How to Write

Riddle: Which hand do you find it easy to write with?

Answer: None. We all write using pens and not hands

25. The Riddle of the Sun and the School

Riddle: Why doesn’t the sun go to school?

Answer: There is no need. The sun already has millions of degrees

26. The Library

Riddle: Which buildings have the most stories everywhere in the world?

Answer: The libraries

27. The Spelling Bee

Riddle: What type of bees have the most vocabularies spelled right?

Answer: The spelling bees

28. School Riddle III

Riddle: What is the most favorite dessert for every math teacher?

Answer: The pi

29. Students in New York

Riddle: Where do most students in New York sharpen their math skills right before exams?

Answer: In the Times Square

30. Math Problems

Riddle: Why was the math book always sad?

Answer: Because it always had problems

31. School Riddles for Kids II

Riddle: What do you do when a fellow student rolls their eyes at you?

Answer: Pick them up and rollback

32. Writing on the Window

Riddle: Why did the teacher decide to write on the window instead of the board?

Answer: The teacher wanted to make everything clear

33. Going to High School

Riddle: What do you need if you want to go to a high school?

Answer: A ladder

34. Found in the Past, Made in the Present

Riddle: I am always found in the past but created in the present. More than often, the future has no impact on me. What am I?

Answer: History

35. The Umbrella Dilemma

Riddle: Two girls and two young men were walking to school. They only one umbrella to share. How comes none got wet?

Answer: It wasn’t raining. Perhaps they shielded from the sun rays

36. Elf’s Academy

Riddle: What is the main subject taught in Elvish schools?

Answer: The Elfabet

There you have our complete list of school riddles for student. I hope you had fun!

Watch the video below:

school riddles video, adults might fail to get right

More riddles for you:

Best riddles with answers

Logic riddles

Halloween riddles

Christmas riddles

Bible riddles

The Hobbit riddles

What am I riddles

School riddles

The Smartbackyard