35+ Super Funny Riddles for You (and Your Friends)

Funny riddles Photo of three girls laughing

If you are looking for funny riddles for yourself or your family; or an addition to the ones you already have, we have some of the best and unique entries for you.

Most of the riddles are short and easy for kids and teens.

We also feature longer and more complex ones that are well suited for adults.

Above all, we have made sure in as much as the riddles have a trick that requires some level of thinking before you answer them, they remain as funny and fun for you, your friends and family.

Super funny riddles? Let’s get started.

The Funniest 40 Riddles for You

1. The Riddle About Football Fans

Riddle: How do football players stay cool during the game?

Answer: They move close to the fans

2. Funny Riddles for Teenagers I

Riddle: What type of fashion no one uses?

Answer: Address

3. Diamond Rings

Riddle: My rings are not of diamonds, but I get more of them as I age. What am I?

Answer: A tree

4. Start of a Hurricane

Riddle: What is the start of a Hurricane?

Answer: The letter H

5. Sleep with Shoes On

Riddle: What always goes to sleep with their shoes on?

Answer: Horses

6. Funny Riddles for Families II

Riddle: It tastes better than it smells. What is it?

Answer: A tongue

7. How Did He Do It?

Riddle: Mr. Max walked in the rain for half an hour without getting a single hair on his head wet. He had no umbrella or any other rain shielding gadget. How did he do that?

Answer: He was bald

8. We Dance Side by Side

Riddle: I am all about the house. With my lady, we dance side to side. But, I am always about work and never romance. Who am I?

Answer: The broom

9. Funny Riddles for Kids

Riddle: Why did the fisherman have no money?

Answer: He always leaves it at the riverbank

10. The Riddle of the Hole

Riddle: The more you rob from me, the faster I grow. What am I?

Answer: A hole

11. Charlie’s High School

Riddle: Why did Charlie take the ladder to school?

Answer: He wanted to get to a high school

12. The Middle of the Sky

Riddle: What will you get in the middle of the sky?

Answer: The letter K

13. Logic Riddle

Riddle: A priest and the daughter were working out in their backyard. The girl was the priest’s daughter, but he was not her father. Who was the priest?

Answer: Her mother

14. Gets Wet While Drying

Riddle: What gets wet when drying?

Answer: A towel

15. Prison Escape

Riddle: A house had no doors. The windows were locked, tight. The prisoner managed to escaped when the guards went for lunch without touching or breaking any window. How did the prisoner escape so easily?

Answer: Through the doorway.

16. The Great Flood

Riddle: What was the first animal that Moses took to the ark before the great floods?

Answer: Moses built no ark

17. The Driver

Riddle: A man was driving a black electric car. He did not put the lights on. The moon was not out yet. How did he manage to see a lady in a black maxi dress crossing the street in front of him?

Answer: He was driving on a bright sunny day

18. Shared Umbrella

Riddle: Four teenagers and their pets shared an umbrella. Not a single of their feet got wet. How did they do it?

Answer: There was no rain. They were shielding themselves from the sun

19. The Advice

Riddle: Most people need it; few ask for it but, very few take it. What is it?

Answer: Advice

20. Easy to Get In, Hard to Get Out

Riddle: It is easy to get into but very hard to get out. What is it?

Answer: Trouble

21. What is it Riddle

Riddle: It loses its head almost every morning only to get it back at night. What is it?

Answer: A pillow

22. What am I Riddle

Riddle: People buy me to eat, but one eats me. What am I?

Answer: Utensils

23. Funny Riddles for Adults IV

Riddle: What is the one meal you cannot eat for breakfast?

Answer: Lunch/dinner

24. Words Spelled Wrong

Riddle: Which word in the English dictionary is spelled wrong?

Answer: Wrong

25. A Big Mug of Coffee

Riddle: Nathan’s iPhone fell into a big mug of coffee but never got wet. How is this possible?

Answer: The Mug contained coffee in powder, granular or beans form

26. Wearing a Trouser

Riddle: When is the only time you put your legs into one hole only to come out in two different holes?

Answer: When wearing your trousers

27. Dirty After Cleaning

Riddle: What gets dirty after washing?

Answer: Water

28. Fourteen Words Spelling

Riddle: How do you spell cow using 14 words?

Answer: See oh double you

29. Continental Europe

Riddle: Why is the European continent thought to be like a frying pan?

Answer: It has Greece at the bottom of it

30. Bachelorette Party Themes

Riddle: If two snakes decide to marry, what will be the theme of their bachelorette party?

Answer: Hiss and Hers

31. Orange in Color

Riddle: What is orange in color and sounds like a parrot?

Answer: A carrot

32. Correctly Spelled Word

Riddle: What word is spelled incorrectly in all English dictionaries in the world?

Answer: Incorrectly

33. On the Floor but Clean

Riddle: I spend all my time on different floors but never get dirty. What am I?

Answer: A shadow

34. Eats and Grows, Drinks and Dies

Riddle: What eats and grows but drinks and dies?

Answer: Fire

35. Made from Leather

Riddle: What sounds like someone sneezing and is made mostly from leather?

Answer: A shoe

There you have our unique list of funny riddles. Have fun!

Watch this funny riddles video:

funny riddles video

More riddles for you:

Best riddles with answers

Tricky riddles

Dirty riddles

Short riddles

Riddles for kids

Riddles for teens

Riddles for adults

Funny riddles